5 Temel Unsurları için yangın kapısı

ürkü barlı yangın bapları, talebe ve ihtiyaca müteveccih olarak tenha veya iki kanat şeklinde yapım edilmektedir. Bu yangın kapıları montajının konstrüksiyonldığı yerde yalnızca dâhilen barın aşağı yöne çelim uygulayarak itilmesi yöntemiyle açılabilen kapılardır.

Yangın kabil acil durumlarda dâhilen ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini karıneriye hapseder.

Ivedi durumlarda cazibe kesintisi yaşanacağı bâtınin bu yönlendirici makaleların şarjlı olarak elektriğe rabıtlı olmaksızın çkızılışması gerekir.

Açılıp - kapanma maslahatlevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu mevki arama edilmelidir. 

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin taçı keşik opsiyonel olarak düzenınan hidrolik posta ile elan sık yararlanma esenlanabilir.

Bapnın bedii yapısı ve gönül edilen aksesuarların kullanmaı pahaı duraksız olarak etkilemektedir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın baplarının içeriden dışarıya esaslı açılması gerektiği ve yalnızca tatbikatlar ile müstacel durumlarda kullanılması gerektiği tüm yönetmeliklerde yazsa da; haramilik üzere bazı yavan durumlar dâhilin kullanılması umulur yangın baplarına önlem üzere yangın bapsı alarmı yangın kapısı takılır.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Makul bir ısıya derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanların dışarıya çıkmasını sağlayana derece dayanması çok önemlidir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlanabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapsı taban amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangından tahaffuz yönetmeliğine bakılırsa kaçış yolu baplarının bina tasarruf klasına nazaran mukannen bir ısı ve sıcaklık dayanımına mevla olması gerekmektedir.

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir kanatının ayan olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *